Parmen Zrt.

kozepso_parmen_zrt2

A Parmen Kft. 2001-ben megvásárolta egy nyírmeggyesi részvénytársaság többségi tulajdonát, amely saját konzervüzemmel rendelkezett. A változásokat követően a cég önálló gazdasági társaságként, Parmen Konzervipari Zrt. néven müködött tovább.

A társaság fő tevékenysége gyümölcsbefőttek, zöldségkonzervek és savanyúságok gyártása. A folyamatos beruházások, technológiai fejlesztések erdményeként a konzervgyár modern üzemében minőségi termékeket állít elő, melyek az Európai Unió több országában működő üzletláncok polcain is megtalálhatóak.

A Parmen Zrt-nél alkalmazzák az ISO 9001szabvány követelményeit, és működik a HACCP és IFS minőségbiztosítási, minőségirányítási rendszer.

Parmen Kft.

kozepso_parmen_kft2

A Parmen Zöldség-Gyümölcs Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1989-ben alakult, debreceni székhellyel. A Kft. fő tevékenysége kezdetben zöldség-gyümölcs növények termeltetése, felvásárlása, csomagolása, exportra történő előkészítése, értékesítése volt. A forgalmazott árucikkek közül a friss rekeszes előhűtött meggy és az ipari torma volt a fő termék.

A későbbiekben németországi és lengyelországi kereskedő cégekkel és konzervgyárakkal alakítottunk ki tartós, megbízható, hosszú távú kapcsolatokat.

A Parmen Kft. észak-alföldi elhelyezkedése kedvező, mert a térség komoly hagyományokkal és jelentős ültetvényfelületekkel rendelkezik a  kiváló minőségű és kellemes ízű nyersanyagok előállításához.

A Kft. saját meggy-, szilva- és tormaültetvényekkel rendelkezik. Az 1990-es évek második felében egyre nagyobb igény volt a vevők részéről a feldolgozott meggyre, így a friss export mellett 1998-tól elkezdődött a 720 ml-es maggozott meggybefőtt gyártása.

A Parmen Kft szakemberei 7 éves kitartó munkájának köszönhetően az Európai Közösségek Bizottsága 2009-ben bejegyezte a Hajdúsági torma oltalom alatt álló eredet megjelölését az oltalom alatt álló eredetmegjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába.

Észak-Alföldi TÉSZ

kozepso_eszak_alfoldi_tesz2

Az Észak-Alföldi Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet Parmen-Farm Szövetkezet néven (Észak-Alföldi TÉSZ), 1999-ben alakult. Az alakulás és működés célja a tagok által megtermelt zöldség-gyümölcs termékek tárolása, hűtése, csomagolása és értékesítése.

A szövetkezet 2003-ban megkapta az előzetes TÉSZ elismerést, és 2009-től véglegesen elismert TÉSZ-ként működik. A tagok többnyire saját földterületeiken, saját termelési eszközeikkel, korszerű gépekkel állítanak elő minőségi árut.

Szaktanácsadási tevékenységet egész évben folyamatosan, szervezett formában folytatunk. Az integrátori munka meghatározza a szövetkezet tagjai részére a termesztési technológia egyes elemeit és a fajtahasználatot. A tagok számára kedvező áron helyezünk ki inputanyagokat, és szükség esetén termelői hitelt is biztosítunk.

A szövetkezet szoros kapcsolatban áll két stratégiai partnerével, a Parmen Kft-vel és a Parmen Zrt-vel, mely cégeken keresztül történik a termékek feldolgozása, belföldi és export értékesítése.

Parmen Kft.

H-4002 Debrecen,
Diószegi út
  • +36 52 437 286Telefon:
  • +36 52 437 292
  • +36 52 442 545Fax:
  • E-mail: parmen@parmen.hu
Széll István
ügyvezető igazgató

Parmen Zrt.

H-4722 Nyírmeggyes,
Fehér tag 1171 hrsz.
Széll István
vezérigazgató
Lévai András
gyárigazgató
Murguly Bálintné
Minőségirányítási vezető
Felföldi Mariann
főkönyvelő
Kovács Sándor
üzemvezető
Kósa Attila
kereskedelmi és logisztikai vezető
Zsatku Attila
műszaki vezető

Észak Alföldi TÉSZ.

H-4002 Debrecen
Diószegi út tároló telep 01100/6hrsz
Gulyás Imre
elnök