Parmen Kft.

A Parmen Zöldség-Gyümölcs Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1989-ben alakult, debreceni székhellyel. A Kft. fő tevékenysége kezdetben zöldség-gyümölcs növények termeltetése, felvásárlása, csomagolása, exportra történő előkészítése, értékesítése volt. A forgalmazott árucikkek közül a friss rekeszes előhűtött meggy és az ipari torma volt a fő termék.

A későbbiekben németországi és lengyelországi kereskedő cégekkel és konzervgyárakkal alakítottunk ki tartós, megbízható, hosszú távú kapcsolatokat.

A Parmen Kft. észak-alföldi elhelyezkedése kedvező, mert a térség komoly hagyományokkal és jelentős ültetvényfelületekkel rendelkezik a  kiváló minőségű és kellemes ízű nyersanyagok előállításához.

A Kft. saját meggy-, szilva- és tormaültetvényekkel rendelkezik. Az 1990-es évek második felében egyre nagyobb igény volt a vevők részéről a feldolgozott meggyre, így a friss export mellett 1998-tól elkezdődött a 720 ml-es maggozott meggybefőtt gyártása.

A Parmen Kft szakemberei 7 éves kitartó munkájának köszönhetően az Európai Közösségek Bizottsága 2009-ben bejegyezte a Hajdúsági torma oltalom alatt álló eredet megjelölését az oltalom alatt álló eredetmegjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába.

Comments are closed.