Észak-Alföldi Tész

Az Észak-Alföldi Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet Parmen-Farm Szövetkezet néven Észak-Alföldi TÉSZ, 1999-ben alakult. Az alakulás és működés célja a tagok által megtermelt zöldség-gyümölcs termékek tárolása, hűtése, csomagolása és értékesítése.

A szövetkezet 2003-ban megkapta az előzetes TÉSZ elismerést, és 2009-től véglegesen elismert TÉSZ-ként működik. A tagok többnyire saját földterületeiken, saját termelési eszközeikkel, korszerű gépekkel állítanak elő minőségi árut.

Szaktanácsadási tevékenységet egész évben folyamatosan, szervezett formában folytatunk. Az integrátori munka meghatározza a szövetkezet tagjai részére a termesztési technológia egyes elemeit és a fajtahasználatot. A tagok számára kedvező áron helyezünk ki inputanyagokat, és szükség esetén termelői hitelt is biztosítunk.

A szövetkezet szoros kapcsolatban áll két stratégiai partnerével, a Parmen Kft-vel és a Parmen Zrt-vel, mely cégeken keresztül történik a termékek feldolgozása, belföldi és export értékesítése.

Comments are closed.